Europskom inicijativom WiFi4EU Općina Lopar omogućila je svojim građanima i turistima visokokvalitetan pristup bežičnom internetu.

Za realizaciju projekta osiguran je vaučer od 15.000 Eura bespovratnih sredstava koje je dodjeljivala Europska komisija INEA.

Unatoč nedavnom preuzimanju vlasti, odličnoj sezoni (za vrijeme koje ne obavljamo nikakve infrastrukturne radove) te izuzetno kratkom roku za izvođenje projekta općina je u suradnji sa Zagrebačkom tvrtkom „CALLIDUS GRUPA“ uspjela premostiti sve izazove i uspješno odraditi WiFi4EU projekt.

Postavljena je provjerena, visokokvalitetna oprema – Cambium Networks s čijim su modernim širokopojasnim pristupnom internetu pokrivene najfrekventnije lokacije u općini.

Bazne stanice su postavljene na lokacijama:

  • DVD – pokriveno je dječje igralište, autobusne stanice sve do novog sportskog kompleksa
  • LOPAR RIVA – pokriveno je područje oko pristaništa trajekta i šetnice prema parku Kapić
  • PARK KAPIĆ – pokriven je park, lučka kapetanija i plaža uz park
  • RTIĆ – pokriven je centar, okretište vlakića i šetnica prema rajskoj plaži
  • RAJSKA PLAŽA – pokriven je većinski prostor rajske plaže – dio plaže ispod i oko sportskog igrališta, te istočni dio Rajske plaže, mul i šetnica uz plažu
  • LIVAČINA – pokriven je parkić i plaža na lokaciji Livačina

Ovim projektom Općina je započela kvalitetnu izgradnju infrastrukture za tehnološke projekte koji dolaze kroz buduća EU sredstva u vidu dodatnih pozicija za WIFI pristupne točke te pametnih rješenja za općine i gradove (upravljanje javnom rasvjetom, otpadom … ).

Napominjemo da je pristup internetu kompletno besplatan. Potrebno je biti u zoni oko baznih stanica u radijusu od oko 100-njak metara te klikom na mrežu WIFI4EU prihvatiti uvjete korištenja.

 

Na Vama je da surfate!