Dječji vrtić Pahuljica, PO Lopar

1985. godine formirano je područno odjeljenje u područnoj školi u Loparu. Upisano je bilo 20 djece u poludnevni boravak, a zaposlena je bila jedna odgajateljica Olga Kanisek, te kuharica Marija Paparić na pola radnog vremena.
Nadogradnjom školske zgrade u listopadu 2002. godine vrtić je preseljen u novi prostor, a broj upisane djece je 25. Zbog većeg interesa roditelja i djece za boravkom u vrtiću početkom listopada upisuje se veći broj djece i organiziran je rad u još jednoj mješovitoj grupi. U ljetnim mjesecima rad vrtića organizira se produženi boravak 9-satno radno vrijeme.

Radno vrijeme vrtića je od 7:30 do 13:30.

 Program

U vrtiću se provodi primarni program odgojno obrazovnog rada te program male škole. Rad sa djecom u predškolskoj ustanovi prilagođen je individualnim mogućnostima i sposobnostima, te razvojnim potrebama djeteta.

Za roditelje

Prateći interes i potrebe djeteta možemo sa sigurnošću reći da je dijete autor svog razvoja kojeg ne možemo unaprijed planirati, ali ga se može poticati, dopustiti im da sami istražuju svijet koji ih okružuje, a mi smo tu da im to omogućimo. Djeca se rado druže kako sa vršnjacima tako i sa mlađom i starijom djecom učeći jedni od drugih. U grupi se osigurava optimalan i kreativan razvoj, sigurna i zdrava okolina za igru, učenje te na taj način pružamo pomoć roditeljima u brizi za sigurnost, odgoj te sretno djetinjstvo u okviru vremena i prostora boravka djeteta u vrtiću. Period predškolskog odgoja važan je period za daljnji rast, razvoj djeteta i odrastanje, te formiranje djeteta u odraslu osobu – čovjeka.

Aktivnosti u vrtiću:

Jesenske svečanosti
Dani jabuka
Dani kruha
Sv. Nikola
Božić
Valentinovo
Dan majki
Maškarana reduta
Rapska fjera
Loparska noć
Obilježavanje i očuvanje tradicijskih običaja
Izleti mjestom, u kino…

Dječji vrtić “Pahuljica”
Lopar 289
51281 Lopar
Telefon: 051 775 626
Ravnatelj: Sanja Grozdanić

Odgajatelji:

Snježana Balen
Katja Šanić

Odgojne skupine:

odgojna skupina “Zečići”
odgojna skupina “Gljivice”