Na području Općine Lopar propisane su obveze temeljem Odluke o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društva i ustanova koje se primjenjuju od  16. studenog 2021. godine, a odnose se na:

Općinu Lopar,
Centar za kulturu Lopar,
Lopar Vrutak d.o.o.
Loparko d.o.o.
Turističku zajednicu Općine Lopar

Obveza predočavanja EU digitalne COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju odnosi se i na sve stranke koje dolaze u službene prostorije Općine Lopar, Centra za kulturu Lopar i trgovačkih društava u vlasništvu Općine Lopar, sve pružatelje usluga koji pružaju različite usluge u tim prostorima ili su angažirani za određene poslove u njihovim prostorima te na druge osobe koje dolaze u njihove prostore po bilo kojoj osnovi.

Osobe koje odbijaju testiranje odnosno predočenje EU digitalne COVID potvrde ili drugi odgovarajući dokaz, ne mogu ulaziti i boraviti u službenim prostorijama.

Odluka se ne primjenjuje na:

  • osobe mlađe od 16 godine
  • osobe koje dovode dijete ili učenika u dječji vrtić ili osnovnu školu ili ustanovu za odgoj i obrazovanje djece i adolescente s posebnim potrebama
  • osobe koje prate osobu koja ne može brinuti za sebe
  • osobe čija je prisutnost nužna u zakonom propisanim postupcima pred pravosudnim, državnim i drugim tijelima
  • osobe kod kojih postoji kontraindikacija za cijepljenja ili za dovršetak cijepljenja bilo kojim cjepivom protiv COVID-19, a što se dokazuje liječničkom potvrdom.

Molimo i pozivamo sve mještane da se pridržavaju propisanih mjera, preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Pozivom na broj 113 svakim danom od 8 do 21 sat mogu se dobiti sve informacije o koronavirusu.

Aktualne informacije vezane uz koronavirus objavljene su na internetskim stranicama Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

Odluka – obvezno testiranje BAT testiranje dužnosnika, državnih službenika i namještenika