Draga djeco,
 
zadovoljstvo nam je pozvati Vas na predstavu “Mrav, mrav, mrav i cvrčak” u izvedbi Teatra Oz koja će se održati 2. kolovoza na školskom igralištu u Loparu. Predstava će započeti u 19,30 sati i prvenstveno je namijenjena djeci predškolskog i školskog uzrasta (od 3 do 10 godina), no pozvani su i oni stariji koji u sebi njeguju djetinji duh!
 
Ulaz je slobodan!
 
Predstava je organizirana uz financijsku potporu Primorsko-goranske županije i Općine Lopar u okviru projekta “Kazalište od malih nogu”.
 
S radošću Vas očekujemo!
 
 
 
Ezop
3 + (predškolski i školski uzrast)
 
Urnebesni mini mjuzikl s lutkarskim elementima, adaptacija Ezopove basne koji će male gledatelje obogatiti kvalitetnom i uživo izvođenom glazbom saksofona i vokala, učenjem o životu kukaca kroz sva godišnja doba, te porukom o suživotu u različitosti.
 
Režija/dramaturgija: Mihaela Sirotnjak Železnik
Igraju: Anton Železnik, Lorena Žuvić / M.S. Železnik
Scena: Luči vidanović / Andrea Knežević / Lorena Žuvić
Kostimi: Tajči Čekada
Odabir glazbe/tekstovi songova: M.S. Železnik
Majstor tona i oblikovatelj rasvjete: Zoran Dumičić
Trajanje: 40 minuta
Sadržaj
 
U srcu šume u svome gradu žive mravi. Ne bi li se dobro pripremili za dugu hladnu zimu, svakog dana vrijedno rade, dok njihovim Mravljim gradom vlada stroga i lijepa Kraljica Mravica. U blizini pak živi Cvrčak, koji po cijele dane pjeva i svira. Mravi, smatrajući ga lijenom bubom, navode ga da se prije no što stigne zima opskrbi s nešto hrane, te si osigura topao stan, jer će u suprotnom umrijeti od gladi i hladnoće. Cvrčak se na njihove savjete ne obazire. Dolaskom oštre i hladne zime, od gladi i hladnoće već iznemogao Cvrčak, moli mrave da ga puste u njihov Mravlji grad. Što će mravi odlučiti i kakva je sudbina Cvrčka, saznat ćete u predstavi.
O predstavi
 
„Mrav, mrav, mrav i cvrčak“ vedra je i dinamična glazbeno-edukativna predstava za djecu, nastala na temelju jedne od najpoznatijih Ezopovih basni „Cvrčak i mravi“. Putem ovog glumačko-lutkarskog komada koji se koristi i animacijom predmeta te teatrom sjena, dijete prati život mrava kroz sva godišnja doba. U predstavi se svira i pjeva uživo. Djeca će upoznati puhački instrument saksofon kroz različite glazbene žanrove.
Priča nas istovremeno uči da moramo biti vrijedni, marljivi i radišni poput mrava, ali ponekad i bezbrižni poput Cvrčka. Trebamo prihvatiti jedni druge u svojim različitostima i na taj način kreirati suživot.
Kroz predstavu se provlači najpoznatije glazbeno djelo A.Vivaldija „Četiri godišnja doba“ i ostali pomno odabrani glazbeni primjeri s prilagođenim tekstom. Osnovna ideja jest da se djeci na njima zabavan, bajkovit i primjeren način približi klasična i druge vrste glazbe te pruži jedinstven i neposredan dodir s glazbom.