Dragi ljubitelji fotografije i oni koji će to tek postati,
zadovoljstvo nam je pozvati Vas na besplatnu petodnevnu fotoradionicu „Svijet u bojama“ namijenjenu mladima (starijima od 12 godina) i odraslima. Pod vodstvom Sanje Grgić Ćurić (Foto Hrvatska) radionica će se odvijati u Loparu od 29. listopda do 2. studenoga.
 
Fotoradionica se po treći put održava u Loparu te će obuhvaćati teorijski i praktični dio i izložbu najboljih fotografija polaznika. Broj polaznika je ograničen te zainteresirane molimo da se prijave na: 091/574-2343 (Sanja Grgić Ćurić) ili 099/814-0712; czk@lopar.com (Centar za kulturu Lopar). Prvi put se sastajemo 29. listopada u 16,00 sati ispred ulaza u Općinu Lopar. Prijavljeni polaznici na radionicu trebaju ponijeti vlastiti fotoaparat ili mobitel s kamerom.
 
U suradnji s Foto Hrvatskom, fotoradionicu „Svijet u bojama“ organizira Centar za kulturu Lopar uz potporu Općine Lopar.
Pridružite nam se u potrazi za najzanimljivijim i najneobičnijim motivima!
Napomena: s obzirom na epidemiološku situaciju, broj sudionika bit će ograničen. Svi sudionici po potrebi će morati nositi maske (aktivnosti u zatvorenom), održavati međusobnu fizičku distancu i pridržavati se ostalih preporuka HZJZ-a.
O FOTORADIONICI „SVIJET U BOJAMA“
Fotoradionica „Svijet u bojama“ pod stručnim vodstvom dipolomirane novinarke – fotoreporterke Sanje Grgić Ćurić 2016. doživjela je pravi procvat. Nakon višegodišnjih radionica u Zagrebu, osnivanjem Foto Hrvatske i velikom turnejom od oko 40 radionica širom Hrvatske i u susjednoj Bosni i Hercegovini, projektom koji je svojim opsegom i realizacijom jedinstven i dosad neviđen u Hrvatskoj, svrha fotoradionica zasjala je u punom svjetlu.
Usporiti korak, uočiti ljepotu oko nas, istaknuti ljepotu svakog pojedinog kraja svijeta u kojem se radionica događa, te pod stručnim vodstvom voditeljice, fotografski ovjekovječiti trenutak i ljepotu cilj je i svrha ovih radionica. Povezujemo mlade i odrasle, obitelji, članove lokalnih zajednica i kroz foto druženja kreiramo određen broj kvalitetnih fotografija koje se kao kruna radionice izlažu na završnoj svečanoj izložbi najboljih radova koja je sastavni dio radionica i koja je mnogim polaznicima često i prva izložba u životu.
O FOTO HRVATSKOJ
FOTO HRVATSKA je mladi, ali već sada sjajno prihvaćen projekt od strane partnera i krajnjih korisnika. Osnovana je 2016. s ciljem unaprjeđenja kvalitete života kroz osvještavanje kreativnih potencijala u nama i kroz približavanje ljepota koja nas okružuje – kroz foto edukacije, izlete, foto šetnje… Idejni začetnici projekta su Sanja Grgić Ćurić (diplomirana novinarka – fotoreporterka) i Nikola Ćurić (diplomirani odgajatelj). Sanja je autorica više vrhunskih fotomonografija i turističkih vodiča (NP Plitvička jezera, NP Brijuni, NP Paklenica…) koje je kroz godine realizirala s najvećim izdavačem takvog materijala u Hrvatskoj, dok je Nikola edukacijski menadžer odnosno dugogodišnji vrhunski rukovoditelj u kulturi. Pokretanjem svog projekta Foto Hrvatska, Sanja i Nikola pokrenuli su i stvorili potpuno novu kvalitetu.