Veliko nam je zadovoljstvo pozvati Vas na koncert Quinteta Bruna Mičetića koji će se održati u nedjelju, 23. kolovoza u parku Kapić s početkom u 20,30 sati!
Jazz gitarist Bruno Mičetić ističe se mnogim zapaženim glazbenim suradnjama te nastupima u zemlji i inozemstvu, a rapskoj publici možda je najpoznatiji kao utemeljitelj i voditelj „Rab Jazz Festivala“. Ove godine izdao je novi album „Out of the Shadow“, a loparskoj publici predstavit će se uz glazbenike Dadu Marinkovića (bubnjevi), Bojana Skočilića (el. bas), Joea Kaplowitza (klavir) i Vojkana Jocića (t. sksofon).
Ulaz je slobodan!
Gostovanje u Loparu organizira Centar za kulturu Lopar uz potporu Ministarstva kulture i medija RH te Općine Lopar.
NAPOMENA: Iako na Rabu do sada nije bilo zabilježenih slučajeva bolesti COVID 19, molimo sve posjetitelje da održavaju međusobnu distancu od minimalno 1,5 m i pridržavaju se ostalih preporuka HZZJZ-a https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Plakat-za-javne-prostore-B1-COVID-19_HR-ENG.pdf
VIŠE O B. MIČETIĆU…
Od rane mladosti pokazuje afinitet za glazbu, što je rezultiralo upisom osnovne muzičke škole u osmoj godini života, klasa klasična gitara. U kasnijoj fazi glazbene edukacije i usavršavanja, pohađa privatne sate kod renomiranih hrvatskih muzičara kao što su Elvis Stanić, Henri Radanović i Darko Jurković. U tom periodu započinju i prve glazbene suradnje. 1998. godine sa svojim autorskim bendom ”Keops” nastupa na prestižnom svjetskom festivalu ”Ritmi Globali Europei” u Italiji, gdje osvajaju prvu nagradu koja je rezultirala mini turnejom i objavom pjesme na talijanskoj kompilaciji istoimenog festivala.
Iste godine započinje suradnju s renomiranim hrvatskim kompozitorom Igorom Savinom koji ga priprema za prijemni ispit na Jazz akademiji u Klagenfurtu, što je rezultiralo nastupom na festivalu „Mlade nade Jazz-a“ u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. U nastavku nižu se glazbene ljetne radionice „Umbria Jazz“ – Berklee school u Italiji te „Jazz is back“ u Grožnjanu, kojeg pohađa tri godine za redom.
1999. godine upisuje Klagenfurt landeskonservatorium – Jazz department, kojeg uspješno završava u zadanom roku s najboljim ocjenama i u nastavku edukacije tamo proveo narednih pet godina. U studentskim danima organizira jazz quartet „Seaside“ koji nastupa na festivalima – „Jazz tulum 2004“, „Liburnia Jazz festival“ 2006, 2007, 2008, „Hrvatski Jazz sabor – B.P. klub“ 2008 i „Ljeto na gradini“ 2008! U tom periodu u Austriji surađuje i dijeli pozornice s muzičarima kao što su Lee Hareper i Erik Bachtreagl. Po završetku fakulteta u Austriji počinje sa honorarnim pedagoškim radom na Narodnom učilištu u Rijeci te udrugama Ars Musica i Gitara Mediterana u kojoj i danas radi sa svojim svojih učenicima, od kojih su neki upisali prestižne akademije u Beču i Ljubljani. U posljednje četiri godine svoj pedagoški rad usmjerava i na osnovnu glazbenu školu „Matka Brajše Rašana“ te surađuje s udrugom Ri Rock i Rock Akademijom te Glazbenom kućom u Zagrebu a od ove godine pokrenuo je i vlastiti tečaj Rijeka Guitar centar.
Uz pedagoški rad započinje suradnju s renomiranim muzičarima kao što su Primož Grašić (mentor koji ga je također spremao za prijemne ispite i pomagao za vrijeme studija u Klagenfurtu), Ratko Divjak, Joe Kaplowitz… Sa svim navedenima nastupao je na brojnim festivalima kao što su; Jazz u Lapidariju (10. i 11.), Međunarodni jazz festival Crikvenica (2011. i 2012.), Spring time Osijek (2010.), Jazz time festival Rijeka (2009. i 2010.), Jazz in Sax (2012.) Novi jazz festival (2012.) i drugi manji festivali.
Uz jazz karijeru izdaje tri singla a potom i studijski album sa svojim rock sastavom KEOPS za Croatia Records. Jedna od njegovih pjesama našla se i na kompilaciji ROCKUMENT 2011 istog izdavača.
Sa svojim triom što ga čine Ratko Divjak i Joe Kaplowitz, 2013. godine izdao je prvi studijski jazz album na kojem su se našli svjetski standardi jazz glazbe. Album je objavio Dallas Records, a isti je naišao na odlične kritike struke i publike.
Objavom albuma nižu se nastupi na glavnim binama velikih festivala u Hrvatskoj; Liburnia Jazz festival (2013.), Last minute jazz festival-Bale (2013.), River jazz festival (2013.) i Jazz time festivala, Novi Sad (2013.). Paralelno, aktivno djeluje u blues triu Dubravka Voriha u zajedničkom projektu Zrinka Tutića i Rajka Dujmića s kojima je odradio niz koncerata po prostorima Ex YU država, među kojima spada i koncert u koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“.Djeluje kao vođa sastava velike hrvatske glazbene dive Tereze Kesovije, s kojom je nastupao u svim eminentnim dvoranama na ovim prostorima.
2014. godine ostvaruje suradnju s beogradskim Milan Petrović jazz quartetom na nizu festivala u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji i Srbiji od kojih rado izdvaja prestižni Nišville jazz festivalu. Sa svojim trio odradio je vrlo uspješnu turneju kao support izvođač velikom svjetskom gitaristu Dominicu Miller-u (Sting, Phil Collins…) te doživio lijepe kritike od istog za svoj rad.
Od uspješnih projekata izdvaja se projekt Mičetić – Ružić, gdje je gost bubnjar Dušan Kranjac, poznat po nastupima s 2 Cellos, te prestižnog kontrabasistu Henrija Radanovića s kojima sam objavio i album „Fat Manager“ za izdavačku kuću Dallas records. U 2015. godini matični band Keops na čijem albumu je autor svih pjesama izdao je i svoj drugi album „Lice sudbine“ također za izdavačku kuću Dallas records, te nastupa na prestižnom Zagreb fest-u i drugim festivalima u regiji! 2016. godine s Bruno Mičetić triom objavljuje drugi studijski album „Beauty Of Your Soul“ iza kojeg se niže niz koncerata i festivala.
Utemeljitelj je i osnivač projekta „Rab Jazz Festival“, koji se održava već petu godinu zaredom a na kojem su nastupila sve velika imena iz regije i Europe. „Bruno Mičetić Sekstet“ održao je koncert „Beaty Of Your Soul“ 14.09.2017. u maloj dvorani Vatroslav Lisinski i snimio CD i DVD live izdanje koji je upravo objavljen u izdanju „Dallas Recordsa“.
Bruno Mičetić nakon koncerta u Lisinskom ostvaruje suradnju s Hrvatskom glumicom Renatom Sabljak te održava nekolicinu koncerata u Hrvatskoj a 2019. godine objavljuje i album «Capturing the moment» te sa istim održava koncerte u Hnk Ivana Pl. Zajca te na brojnim manifestacijama i festivalima u Hrvatskoj i šire.
Bruno Mičetić je od 2019 također postao član zajednice samostalnih umjetnika Republike Hrvatske HZSU što ga također omogučije porezne olakšice pri izdavanju računa za svoje koncerte.
Ove godine Bruno objavljuje novi album «Out of the shadow» na čijoj promociji trenutno radi u izdanju Dallas Recordsa.
Članovi quinteta su glazbenici s ovih prostora: Dado Marinković, Bojan Skočilić, Joe Kaplowitz i Vojkan Jocić .
DISKOGRAFIJA :
Keops: „Keops 2012“ i „Lice sudbine“ 2016
BM Trio: „Phantoms Whisper“ 2012
Milan Petrović Quartet: „Dates“ 2014
Fat Manager: „The Hood Fellas“ 2015
BM Sekstet: „Beauty Of Your Soul“ 2016
BM Sekstet: „Beauty Of Your Soul“ – Live at Lisinski 2017
BM Quintet: Capturing the moment 2019
BM Quintet Out of the shadow 2020