S ciljem poticanja kreativnog izražavanja, razvoja senzibiliteta za raznovrsne umjetničke izričaje te obogaćivanja života sadržajima u kulturi, Centar za kulturu Lopar kontinuirano provodi radionice namijenjene djeci različita uzrasta. U okviru projekta „Gradim svoj svijet“ od 19. studenog do 13. prosinca provedeno je 10 likovno-kreativnih radionica iz područja osnova izrade keramike u kojima su sudjelovali svi učenici Područne škole Lopar te dio polaznika loparskog odjeljenja Dječjeg vrtića i njihovi roditelji.
Na radionicama ususret Božiću polaznici su oblikovali glinene ukrase te ih, nakon sušenja i paljenje, oslikavali. Na taj način kroz druženje, zabavu i igru tokom izvannastavnih aktivnosti upoznati su s teorijskim i praktičnim osnovama izrade keramike.
Oko 70 djece uzrasta od 3 do 10 godina na radionicama je izradilo nekoliko stotina keramičkih ukrasa. Dio njih prezentiran je Božićnom instalacijom u sklopu predblagdanskog druženje Općine Lopar, dio je iskorišten za božićno-novogodišnje čestitke poslane suradnicima i partnerima Centra za kulturu Lopar, a  dio radova prodan je na Božićnom sajmu te će prikupljena sredstva biti korištena za potrebe dviju odgojno-obrazovnih ustanova koje u Loparu imaju svoja odjeljenja.