Dio programa obilježavanja Tjedna mozga ove će se godine održati u Loparu te Vas pozivamo za na predavanja koja će pripremiti djelatnici PB Rab!

Razvojem prirodnih znanosti, ali i tehničkih znanosti i računarstva, od druge polovice prošloga stoljeća čovjek dolazi do sve više spoznaja o strukturi i ustroju mozga, te elektrofiziološkim i biokemijskim procesima koji omogućavaju njegovo uredno funkcioniranje, a tako i čitavog našeg tijela i uma. Počela se razvijati nova grana znanosti – neuroznanost. U posljednjih 50-60 godina mnogo smo o mozgu naučili, a još je više toga što još trebamo i želimo naučiti.

Tjedan mozga je globalna kampanja kojom se želi podići svijest u javnosti o spoznajama i dobrobiti koju čovjeku donosi istraživanje mozga. Svake godine tijekom jednog tjedna u ožujku brojne organizacije i ustanove širom svijeta organiziraju niz najrazličitijih događanja vezanih za temu mozga.

U Hrvatskoj se Tjedan mozga obilježava 17. godinu zaredom, a Psihijatrijska bolnica Rab ovoj nacionalnoj i svjetskoj akciji s radošću doprinosi već više od 10 godina.

Pridružite nam se kroz niz događanja predavanja tribina i radionica u tjednu od 12.-18.ožujka!
Cjelovit program dostupan je na linku