Poznati pijanist Vitomir Ivanjek već godinama obogaćuje kulturni i društveni život Lopara te nam je zadovoljstvo pozvati vas na njegov jubilarni 10. koncert pod nazivom “The Best of Vito – Magical Piano Night! Koncert će se održati 28. srpnja pred župnom crkvom u Loparu s početkom u 21,00 sat te je ulaz slobodan!

Gostovanje organizira Centar za kulturu Lopar uz potporu Općine Lopar i Turističke zajednice Općine Lopar.

O VITOMIRU IVANJEKU…

Vitomir Ivanjek je već kao petogodišnjak počeo učiti glasovir kod Blaženke Zorić: u njezinom je razredu u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu 1987. i maturirao. Godinu dana poslije maturirao je i u zagrebačkom Matematičko-informatičkom obrazovnom centru. Tijekom školovanja osvojio je niz prvih nagrada na republičkim i saveznim natjecanjima mladih pijanista te sudjelovao na mnogim međunarodnim seminarima u Švicarskoj, Velikoj Britaniji, Austriji Švedskoj i Hrvatskoj. Nakon završenog školovanja u Zagrebu, studij glasovira nastavio je u razredu prof. Alexandera Jennera na Visokoj školi za glazbu i scensku umjetnost (Hochschule für Musik und darstellende Kunst) u Beču, gdje je 1994. i diplomirao. U Beču se, kao pijanist, usavršavao i u razredu prof. Klare Harrer-Baranyi, te potom u razredu prof. Reinharda Theisera studirao i popularnu glazbu.

Uz obrade klasičnih i popularnih skladni, često izvodi i vlastite skladbe. Do danas je održao brojne zapažene pijanističke koncerte u zemlji i u inozemstvu te osvojio brojne nagrade i priznanja za svoj umjetnički rad.