izvor: RabDanas.com / Hrvoje Hodak

Kao što smo već bili najavili, prvom danu ožujka u Loparu jako su se razveselili najmlađi koji su maštovito zamaškarani došli u vrtić i školu. Tamo su najprije, kako to i priliči u karnevalsko vrijeme, za sve loše što se dogodilo u protekloj godini presudili loparskom dežurnom krivcu Luli Peguli, a onda su oko 10:00 sati sva djeca u šarenoj maškaranoj povorci prošla kroz mjesto.

 

 

Nakon promenade mjestom, dječja svečanost pod maskama nastavljena je u šatoru ispred škole, gdje su uz malu okrijepu svi mogli zaplesati, zapjevati, igrati se s klaunom i takmičiti u raznim igrama.

“Bio je ovo odličan uvod u maškarana zbivanja koja nam slijede narednih dana”, kazao nam je Marin Mušćo, direktor Ureda TZO Lopara i najavio preostali dio karnevalskih zbivanja u Loparu: “Naime, najprije će se u subotu održati maškarana zabava u Caffe baru Delicato, zatim su u nedjelju mali Loparski maškari po mjestu, dok veliki Loparski maškari već tradicionalni sudjeluju na Riječkom karnevalu. U ponedjeljak je dizanje bandera na Melu i Mućelu, a utorak je rezerviran za Loparske maškare po mjestu uz završnu feštu u šatoru gdje kao zvjezda večeri nastupa Mate Bulić“, zaključio je Mušćo.