1. Svi oni kojima je potrebna propusnica molimo da Zahtjev za izdavanje propusnica šalju ISKLJUČIVO elektonskim putem na: info@opcina-lopar.hr. Propusnica se vraća korisniku na e-mail adresu naznačenu u Zahtjevu. Zahtjev za preuzimanje propusnice možete preuzeti na službenoj web stranici Općine Lopar http://www.opcina-lopar.hr/covid-19-izdavanje-propusnica/
  2. Ukoliko niste u mogućnosti zatražiti propusnicu elektronskim putem (npr. starije osobe ili neposjedovanje računala), molimo da kontaktirate Općinu Lopar svaki radni dan (pon-pet) od 08:00-14:00 sati na broj tel: 051 775 593.
  3. Radi velikog broja upita i zahtjeva za propusnice a radi organizacije posla vezano za isto, molimo da propusnicu zatražite 1 (jedan) dan prije korištenja a propusnice koje će se koristiti vikendom (subota i nedjelja) potrebno je zatražiti najkasnije do petka u 14:00 sati.

 

S obzirom na ozbiljnost situacije izazvanu pandemijom virusa COVID-19, Stožer civilne zaštite Općine Lopar primoran je postupati u skladu sa gore navedenim uputama radi preventivne zaštite svih mještana

 


UPUTA o načinu primjene Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događaja (Narodne novine br. 32/2020)

S obzirom na neprihvatljiva okupljanja na pojedinim benzinskim postajama koja predstavljaju rizik za prijenos bolesti COVID-19, mnogobrojne upite i različita tumačenja u vezi s trgovačkom djelatnošću na benzinskim postajama, a uzimajući u obzir i svrhu zbog koje je predmetna Odluka donesena, daje se uputa:

  • za vrijeme proglašene epidemije koronavirusom COVID-19, ostali proizvodi koji se prodaju na benzinskim postajama mogu se prodavati samo osobama koje kupuju gorivo i plin, a cijelo vrijeme način rada benzinskih postaja mora biti organiziran na način da se strogo poštuju sve mjere i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

UPUTA O IZDAVANJU PROPUSNICA ZBOG PRUŽANJA SKRBI STARIJIM I NEMOĆNIM OSOBAMA

Daje se uputa stožerima civilne zaštite da u slučaju sumnje u opravdanost zahtjeva za izdavanje propusnice zbog pružanja skrbi starijim i nemoćnim osobama (npr. ako propusnicu traže osobe koje nisu u bliskom srodstvu sa starijom ili nemoćnom osobom ) traže od podnositelja zahtjeva da, uz zahtjev, dostavi i mišljenje izabranog liječnika obiteljske medicine kojim će se potvrditi da je osobi zbog koje traži propusnicu potrebna skrb i njega.