Dragi kreativci,

zadovoljstvo nam je pozvati vas na ciklus likovno-kreativnih radionica iz područja osnova izrade mozaika koji je namijenjen učenicima osnovne i srednje škole (8+). Radionice će se tijekom studenog održati u Loparu, a broj polaznika je ograničen te molimo zainteresirane da se prijave do 8. studenog na 099/814-0712; czk@lopar.com. O rasporedu održavanja polaznici će naknadno biti obaviješteni. Sav potreban alat i materijal osigurava organizator.

Napomena: s obzirom na epidemiološku situaciju, broj sudionika bit će ograničen. Svi sudionici moraju nositi maske za lice, održavati međusobnu fizičku distancu i pridržavati se ostalih preporuka HZJZ-a.

 

O RADIONICAMA „OSNOVE IZRADE MOZAIKA“

Polaznici radionica mozaikom će oblagati keramičke lončanice za cvijeće koje će po dovršetku ponijeti kući. Kroz praktičan rad upoznat će sve faze slikarske tehnike izrade mozaika. Program se provodi se u sklopu projekta „Gradim svoj svijet“ koji je Centar za kulturu Lopar pokrenuo prije pet godina u suradnji sa školom i vrtićem te uz financijsku potporu Općine Lopar i Primorsko-goranske županije. Do sada je proveden niz vrlo uspješnih radionica kojima se nastoji djecu od malih nogu senzibilizirati za različite umjetničke izričaje i potaknuti ih na kreativno izražavanje.