Schindorfer, Helga i Hans iz okolice Salzburga, već 30 godina dolaze u Lopar, zadnje vrijeme kod Mirka Paparića. Lopar je njihov drugi dom; dolazili su i za vrijeme rata kada su plaže bile sablasno prazne iako se praktički ništa nije dešavalo. Imaju samo riječi hvale što se tiče uređenja mjesta, komunalne infrastrukture, čistoće plaža, turističke signalizacije… Kupaju se uvijek na plaži Stolac koja je samo za nudiste i zahvaljujući oznakama, više ne dolaze kupači u tekstilu s kojima je prijašnjih godina bilo dosta neugodnosti. Sada u Lopar dolaze i njihova djeca i brojni prijatelji.

Vuk, Slavica i Josip u Lopar su prvi puta došli davne 1982. godine i zaljubili se toliko da su odlučili sagraditi malu obiteljsku kućicu u koju već 35 godina svake godine dolaze po 5-6 mjeseci. Tada je oko kuće bio samo kukuruz, a sada su iznikle brojne kuće. Ističu kako je u početku bilo dosta komunalnih problema koji se danas, zahvaljujući lokalnoj samoupravi, puno brže i efikasnije rješavaju.

Plakete za dugogodišnju vjernost i prigodne poklone predali su im zamjenik načelnika Dominik Paparić i predsjednik Općinskog vijeća Dino Ivanić.