Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na već tradicionalni Eko-etno fest koji će se održati u subotu, 1. rujna, u loparskom parku Kapić (u slučaju kiše održat će se u šatoru “Melak”).

Uoči blagdana Male Gospe i Dana Općine Lopar, ovaj festival održat će se po 4. put te pripremamo zanimljiv program kojim ćemo predstaviti bogatu folklornu baštinu otoka Raba. Uz rapske svirače tradicionalnog puhačkog instrumenta miha, plesove dviju folklornih skupina te pučko pjevanje, uživat ćete u zvucima podravskog cimbala te gajdi i instrumenata načinjenih od različitih poljoprivrednih alata u izvedbi naših gostiju iz inozemstva ( iz Češke, Slovačke, Makedonije i Slovenije).

Program će početi u 18,00 sati sajmom autohtonih proizvoda koji će u ponudi imati domaće poljoprivredne i prehrambene proizvode, prirodnu kozmetiku, suvenire bazirane na bogatoj etnografskoj baštini (pretežito proizvode lokalnih OPG-ova).

Središnji dio programa, odnosno festival tradicionalne glazbe (smotra miha), započet će u 20,00 sati. Uz rapske svirce miha A. Brnu, B. Škarića i G. Gušćića, plesne sekcije Kulturno-umjetničkog društva „San Marino“ i Folklornog društva „Rapski tanac“ te loparske Pučke pjevače, u programu ove godine kao gosti sudjeluju cimbalist Marijan Janči iz Bjelovara, gajdaški sastav Spojené Huky Slovenska čiji članovi dolaze iz Češke, Slovačke i Makedonije, a kao svojevrsnu zanimljivost ističemo Bučenske ramplače iz Slovenije koji sviraju instrumente načinjene od različitih alata npr. grablja, kose i dr.

Uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH, Općine Lopar i Turističke zajednice Općine Lopar, program organizira Centar za kulturu Lopar.

Ulaz je slobodan!

Veselimo se Vašem odazivu!