WANDINA MALA RADIONICA (10. STUDENOG)

630610a49ec5b5ebe7bec2d0aeced5b6_gallery_lw


Mali Loparani u  kolovozu su imali priliku pogledati sjajnu predstavu „Wanda LaVanda“ u izvedbi Gradskog kazališta lutaka Rijeka, a 10. studenog simpatična ovčica koja nas je učila prihvaćanju različitosti i toleranciji ponovno će posjetiti Lopar! Naime, Centar za kulturu Lopar, u suradnji s Gradskim kazalištem lutaka Rijeka uz financijsku potporu Primorsko-goranske županije, organizira „Wandinu malu radionicu“ namijenjenu učenicima 2. i 3. razreda Područne škole Lopar.  

 

O „Wandinoj maloj radionici“…

U fokusu same radionice nalazi se kreativnost te se djecu nastoji usmjeravati ka nesputanom kreativnom likovnom izražavanju i oblikovanju. Glavni medij kreativnog izražavanja u „Wandinoj maloj radionici“je industrijski filc raznih boja. Tematika oblikovanja filca vezana je uz predstavu Wanda LaVanda i njenog glavnog lika, ovčice Wande.Uz stručno vodstvo polaznici ove radionice upoznati će se pobliže s likovnim materijalom – industrijskim filcom i njegovim mogućnostima oblikovanja, rezanja, punjenja, šivanja, ljepljenja.
Polaznici se mogu na zanimljiv način uključiti i na taj način izraziti svoje potrebe i sposobnosti. Aktivnim sudjelovanjem na radionici kod svakog se djeteta razvija i potiče timski rad, uspostavlja se dijalog, aktivno slušanje te razmjena iskustava. Kreativnim izričajem uz korištenje likovnih tehnika oblikovanja filca svakom se djetetu omogućuje da uspješno razvija svoje potencijale u skladu sa svojim sposobnostima. Upravo s tom idejom i jesu osmišljene ove radionice, kako bi bili jedan od „pomoćnih kotačića“ roditeljima u razvoju djetetovih potencijala.