Draga djeco i roditelji,

zadovoljstvo nam je pozvati Vas na predstavu „Vrtuljak“ koja će se u izvedbi Teatra Ozodržati 22. prosinca u prostoru DVD-a Lopar s početkom u 10,00 sati!

Gostovanje u organizaciji Centra za kulturu Lopar financirano je sredstvima Primorsko-goranske županije te je ulaz slobodan.

Veselimo se Vašem društvu!

O predstavi „Vrtuljak“…

Intimna lutkarsko-pripovjedačka predstava koja kroz interakciju s djecom u središte stavlja odnose među ljudima uvlačeći gledatelja u vrtlog osjećaja i pravih životnih vrijednosti. Inspirirana je našim sjećanjima na djetinjstvo, hrvatskom tradicijskom baštinom i Andersenovom bajkom “Postojani kositreni vojnik”.
O predstavi
„Vrtuljak“ je nastao na snažnoj emociji i atmosferi, kroz istraživanje u procesu stvaranja u kojemu smo iznjedrili predstvu s različitim umjetničkim izrazima koristeći glumu, lutkarstvo, animaciju predmeta, teatar sjena, „vizualiziranu“ radio dramu, pjevanje i sviranje.
Svatko će unutar ove priče prepoznati i spoznati sebe u vrtuljku sreće i tuge – onog što čini svaki život.
Neizmjerno senzibilna, topla i dirljiva priča o odrastanju, bratskoj ljubavi, obiteljskim odnosima, životnim vrijedostima te o svima onima koji su malko drugačiji i različiti poručuje: „Ne treba svjetiljaka i svjetla, i ne stoji to do sunca i mjeseca, nego treba imati oči koje mogu ugledati hrabrost i dobrotu.“
Sadržaj
U središtu zbivanja su brat i sestra. Svađaju se i mire. Sjećanje na baku vraća ih u djetinjstvo i oživljava „vrtuljak“ uspomena koje će i vas „zavrtiti“ u krug i odvesti do stare bakine kuhinje, mirisa i okusa, u vrijeme kad su se pored vatre pričale priče („Postojani kositreni vojnik“) i pjevale uspavanke. Na drvenim ćete štapnim konjima dojahati u lunapark gdje će vam se zavrtiti u glavi dok se sve uspomene spajaju u jedno.

Trajanje izvedbe: 40 minuta

Režija/dramaturgija: Mihaela Sirotnjak Železnik
Igraju: Anton Železnik, M.S. Železnik
Glas bake: Olivera Baljak
Scena: Tajči Čekada, Saša Jantolek, Anton Železnik
Kreacija i izrada lutaka: Saša Jantolek
Kostimi: Tajči Čekada
Skladatelji: Zvjezdan Ružić / M.S.Železnik
Majstor tona i oblikovatelj rasvjete: Davor Tomić