Poštovani,

iznimno nam je zadovoljstvo pozvati Vas na izložbu „Umjetnost oblikovanja zemlje“ koju pripremamo ususret ovogodišnjem Danu planeta! Izložbom će biti predstavljeni radovi polaznika tečaja Osnove izrade keramike (lončarstva) koji je realiziran u okviru projekta „Kreativnost u svakodnevici“!

  1. travnja radovi će biti izloženi ispred zgrade Turističke zajednice Općine Lopar od 10,00 do 14,00 sati (u vrijeme subvencionirane prodaje sadnica za iznajmljivače u organizaciji Turističke zajednice Općine Lopar – također u sklopu programa obilježavanja Dana planeta).

Nakon toga izložba će biti preseljena u prostor Turističke zajednice i moći će se pogledati do kraja svibnja; za vrijeme redovnog radnog vremena – radnim danom od 8,00 do 15,00 sati.

S radošću Vas očekujemo!

O projektu „Kreativnost u svakodnevici“…

S ciljem aktivnog uključivanja stanovništva u programe u kulturi, obogaćivanja društvenog i kulturnog života zajednice, razvoja senzibiliteta za raznovrsne umjetničke izričaje te poticanja kulturno-umjetničkog amaterizma, Centar za kulturu Lopar osmislio je projekt „Kreativnost u svakodnevici“ koji je drugu godinu zaredom financiran sredstvima Primorsko-goranske županije i Općine Lopar. Tijekom ožujka 2018. realiziran je ciklus od 10 likovno-kreativnih radionica pod stručnim vodstvom Nives Gvačić. U njima je sudjelovalo 38 osoba podijeljenih u 4 grupe koje su upoznate s osnovama lončarstva tj. postupcima oblikovanje glinenog posuđa rukama, mehaničkim i električnim lončarskim kolom te oslikavanjem, glaziranjem i paljenjem keramike.

U okviru istog projekta prošle je godine realiziran ciklus radionica Osnove izrade mozaika u sklopu kojega je izrađena i staklenim mozaikom obložena klupa koja će uskoro biti trajno postavljena u parku Kapić.

— Tonka Kavran, prof.