Poštovani,

veliko nam je zadovoljstvo pozvati vas na nagrađivanu predstavu o uvažavanju različitosti – „Iglica“! U izvedbi Male scene predstava će se održati u utorak, 17. srpnja u parku Kapić s početkom u 20,00 sati!

Predstava je pripremljena u suradnji s Triko cirkus teatrom te će nakon predstave, u 21,00 sat, uslijediti Cirkuska radionica na kojoj će djeca upoznati različite cirkuske vještine uz pratnju i asistenciju pedagoga: akrobatiku, žongliranje, hodanje na štulama…

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika program će se održati u prostoru DVD-a Lopar. Gostovanje u Loparu organizira Centar za kulturu Lopar uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH i Općine Lopar.

Ulaz je slobodan!

Veselimo se vašem društvu!

 

O PREDSTAVI

Redatelj: Ivica Šimić
Pomoćnica režije: Iva Peter Dragan
Scenografkinje: Dinka Jeričević
Kostimografkinja: Mirjana Zagorec
Oblikovateljica svjetla: Željka Fabijanić Šaravanja
Fotografkinje: Ana Šesto

skladatelj: Igor Karlić
Likovno oblikovanje: Ivica Šimić
Producentica: Vitomira Lončar

Igraju:

Nikolina Majdak
Iva Peter Dragan
Christian Peter / Aleksandar Đikić

Predstava je namijenjena djeci od 4 do 10 godina.

Predstava je nastala u suradnji s Triko Cirkus Teatrom iz Zagreba

Iglica nije obična djevojčica, drugačija je od ostalih. Od rođenja je krasi posebnost – iglice zabodene po cijelom tijelu. Neodvojive od nje, brane je od svih onih koji bi joj htjeli učiniti nažao, ali je i priječe da bude kao i sve druge djevojčice. Iako se trudi i želi biti kao i svi ostali, ne može naći svoje mjesto u društvu jer nitko ne želi imati posla s tako neobičnom djevojčicom koja – bode.

U našoj predstavi, priča o Iglici smještena je u svijet cirkusa kao slike svijeta u kojemu živimo. Dva klauna u početku odbijaju bilo kakvu mogućnost da prihvate Iglicu kao prijatelja ili suučesnika u igri no nakon niza pokušaja, uviđaju da je upravo Igličina posebnost njezina prednost i da zbog svojih iglica može ostvariti veliki uspjeh. Na kraju, dva klauna prihvaćaju Iglicu i zajedno s njom ostvaruju uspješnu cirkusku predstavu.

U svijetu u kojem živimo često susrećemo “neobične” ljude koji su na ovaj ili onaj način posebni, drugačiji od nas. U susretu s njima često ne znamo kako se postaviti prema njima i kako ih prihvatiti. Najčešće očekujemo da se takvi ljudi konformiraju i prihvate naše standarde ponašanje, bez da se zapitamo jesu li naši obrasci korektni ili ne i mogu li se ti i takvi ljudi/djeca uklopiti u “naš” svijet.

“Iglica” šalje nedvosmislenu poruku da ljude koji su drugačiji od nas moramo prihvatiti onakve kakvi jesu i da i mi, većina, moramo učiniti onaj neophodan korak i prihvatiti takve ljude koji će onda, svojom posebnošću, obogatiti i naš vlastiti život.

NAGRADE

  1. godine “Iglica” je bila u službenoj konkurenciji festivala ASSITEJ-a u Čakovcu s kojeg se vraćamo s dvije nagrade! Nikolina Majdak proglašena je najboljom glumicom, a za kostimografiju nagradu je dobila Mirjana Zagorec! Čestitamo djevojkama! Jako smo sretni i ponosni!

Izvor: http://www.mala-scena.hr/home/predstave/iglica.aspx