Poštovani, obzirom da se obilježava,  7. travnja 2019. „ Svjetski dan zdravlja“, kada se objedinjuju zajedničke aktivnosti koje provodimo svaki dan u godini i  svi zajedno doprinosimo prevenciji, očuvanju i unaprjeđenju zdravlja, tako nam je i sada zajednički cilj u lokalnoj sredini objediniti snage, udružiti se u ovom obilježavanju i to sve zdravstvene županijske ustanove, odgojno obrazovne županijske i gradske ustanove, stručne udruge i komore, kao i druge ustanove i zajednice, sportski klubovi, uz same građane i predstavnike JLS koje djeluju na otoku Rabu, uz aktivnu suradnju djelatnika Nastavnog zavoda za javno zdravstvo. Program zajedničkih aktivnosti primjer je izuzetne javnozdravstvene akcije fokusirane prema  prioritetu zdravlja u zajednici te načinu na koji se mobiliziraju svi sudionici u zdravstvenom sustavu i izvan njega. U periodu od 5.travnja do 6.travnja 2019. zajednički organiziramo brojne aktivnosti na Rabu !

Zainteresirani građani će se tako upoznati s brojnim javnozdravstvenim programima, a djelatnici NZZJZ Ispostave Rab, zajedno sa djelatnicima Doma zdravlja Ispostave Rab, volonterima Gradskog društva Crvenog križa u Rabu, provesti će javnozdravstvenu akciju  mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi za naše građane, uz potporu Ljekarni “ Kušen i Načeta “  i to u petak, 5.travnja 2019. od 9 -13 sati u “Šarengradu”,PC Mali Palit u Rabu , a za interesirane mještane Lopara, isto će se odvijati u Ljekarni „Dumičić Debelić“ .

Istoga dana, 5. travnja 2019.g. podržati će javnozdravstvenu akciju“ Hodanjem do zdravlja„ djeca predškolske dobi „Dječjeg vrtića „Pahuljica „ sa odgajateljima i stručnim suradnicima, svi učenici od 1 do 8 razreda OŠ „Ivana Rabljanina“ na Rabu, kao i učenici srednje škole „Markantuna De Dominisa” na Rabu, u pratnji svojih učitelja i stručnih suradnika, koji će jedan školski sat će provesti u šetnji i na taj način dati doprinos javnozdravstvenoj akciji.

U subotu,  6. travnja 2019.g. planiramo provesti  javnozdravstvene akciju “ Hodanjem do zdravlja “ za sve građane, s planiranim polaskom u 9 sati, a mjesto okupljanja je Škver, pokraj dječjeg igrališta i pansiona „Tamaris“ po šetnici do dječjeg igrališta u blizini samostana sv. Eufemije.

Najavu planiranih aktivnosti predstavili su Daniela Glažar Ivče ispred NZZJZ Ispostave Rab, u suradnji sa ravnateljem Gradskog društva Crvenog križa Ivom Kordić, u emisiji radio Raba, u ponedjeljak 1.4.2019. sa početkom u 10 sati.

Pozivamo sve da svojim dolaskom podrže javnozdravstvenu akciju i zahvaljujemo svima na potpori i suradnji!