Veliko nam je zadovoljstvo pozvati Vas na koncert „Božićno – novogodišnja priča“ u izvedbi vrsne sopranistice Antonele Malis koja će se publici predstaviti uz klavirsku pratnju Matea Žmaka! Koncert će se održati u petak, 29. prosinca, u predvorju Područne škole Lopar s početkom u 19,00 sati.
Ulaz je slobodan!

Veselimo se Vašem odazivu!

“Glazba je moj život. A moja je želja glazbenim notama
dotaknuti srca svakoga od vas… ” – Antonela Malis

ANTONELA MALIS rođena je u Splitu u glazbenoj obitelji. Glazbenu naobrazbu počela još od svoje 4. godine života u glazbenom vrtiću glazbene škole Josip Hatze i kroz dugogodišnje pjevanje kao solistica dječjeg zbora Srdelice. Na Glazbenoj akademiji u Splitu diplomirala je glazbenu kulturu. 1997. upisala se na Međunarodnu glazbenu akademiju (AIDM) u Rimu te magistrira 2001. belcanto pjevanje u klasi prof. Terese Rocchino. Za vrijeme boravka u Rimu 1999., u organizaciji Hrvatskog veleposlanstva i Zavoda sv. Jeronima, nastupa i pred tadašnjim papom Ivanom Pavlom II. I kardinalom Ratzingerom, današnjim papom Benediktom XVI.

Uz gitarističku pratnju prof. Gorana Listeša Antonela Malis pobjeđuje 1999. na međunarodnom natjecanju u TV emisiji (RAI 3) Pacem in terris interpretirajući napolitansku pjesmu I’ te vurria vasŕ. Tijekom 2005./2006. nastupala je s Moskovskim državnim simfonijskim orkestrom, kao Tatjana u operi P. I. Čajkovskog Evgenij Onjegin i to u najprestižnijim koncertnim dvoranama Budimpešte, Villacha, Linza, Salzburga, Moskve, Dubna i Sočija.
Antonela Malis posljednjih je godina njegovala koncertne nastupe te nastupala s velikim brojem umjetnika i ansambala, između ostalih i Sarajevskom filharmonijom, Cantus ansamblom, Hrvatskim baroknim ansamblom, orguljašem Mariom Penzarom te mnogim drugima. Od veljače 2008. nastupa u mjuziklu Nunsens u riječkom kazalištu Ivana pl. Zajca, u ulozi časne sestre Amnezije. Mjuzikl Nunsens nastao je prema predlošku velikog filmskog hita Redovnice nastupaju.
Svojim solo pjevanjem oduševila je brojnu domaću i inozemnu publiku, a mnogobrojni glazbeni kritičari ne ostaju ravnodušni na njezina ostvarenja.
Izvor: http://www.scardona.hr/bio-antonela-malis